3.10.2021

8 клас Урок 49

Створення і редагування комп'ютерної публікації


Алгоритм створення комп’ютерної публікації


Розглянемо алгоритм створення нової комп’ютерної публікації.




Шаблон вибирають із бібліотеки Microsoft Publisher (вбудовані шаблони) або з Інтернету. Вбудовані типи шаблонів згруповано в групи Порожня публікація (книжкова, альбомна), Мої шаблони, Популярні публікації (буклети, бюлетені, календарі, листівки, поштові картки тощо), Інші шаблони.
 Відповідно до вибраного шаблону виберіть макет публікації (див. рис. 2).
 Після вибору макета в робочій області вікна програми з'явиться новий документ (публікація) із розміткою кожної сторінки згідно з вибраним макетом.
 Наповніть запропоновані блоки текстом та ілюстраціями. За потреби вставте додаткові блоки та наповніть їх.
 Збережіть публікацію (тип документа Microsoft Publisher .pub).

Таким чином, усі сторінки документа, свореного у текстовому чи табличному процесорі, мають однаковий вигляд. Сторінки різних видів публікацій за виглядом відрізняються одна від одної (рис. 3).
У робочій області також з’явиться Область завдань з командами для роботи з публікацією. Наприклад, для вибору поточної сторінки, що дозволяє опрацьовувати сторінки у довільному порядку.
У групі Параметри сторінки містяться команди для встановлення орієнтації та полів сторінки, розміру паперу, в групі Фон сторінки — команди встановлення фону.
У процесі роботи з публікацією є можливість змінити один вид публікації на інший, панель Макет сторінки містить команду Замінити шаблон. Команди групи Схеми цієї панелі призначено для вибору або створення власної кольорової схеми макета публікації та шрифтів для різних текстових блоків макета (рис. 4).



Вікно програми Microsoft Publisher містить стандартні елементи вікон додатків Microsoft Office: рядок заголовка, стрічкову панель, робочу область (рис 5). А крім них містить ліворуч вузьку вертикальну панель для роботи з об’єктами і область задач з командами для розв’язування задачі створення швидкої публікації відповідно до зразка макета чи шаблону.


У вікні Microsoft Publisher за замовчуванням відображаються дві панелі інструментів: Стандартна та Форматування. Керування виведенням чи приховуванням цих панелей здійснюється у звичний спосіб.



 

Домашнє завдання. Опрацювати матеріали уроку. Створити інформаційний бюлетень або буклет за допомогою Microsoft Publisher або Canva.Виконайте завдання та надішліть на e-mail aljnyska1970@gmail.com .



Теми публікацій:
  1. Мій світ емоцій
  2. Простір щастя
  3. Танцювальна терапія
  4. Як я релаксую


Немає коментарів: